Finlandia Pallo AIF

Referat: Öckerö/Hönö J1 - Finlandia Pallo AIF

Äntligen en seger igen! 4-2 hemma mot Finlandia/Pallo i klass 2.
Målskyttar: Lukas B, William, Daniel, Andreas F

Kvällsmatch på Prästängens konstgräs i regn och 10 grader. Finlandia/Pallo startade bäst och kom runt på vår högerkant ett par gånger första fem minuterna, men Samuel i mål var med på noterna när deras vänsterytter fick två fina lägen. Inga räddningar, men han skrämde honom tillräckligt för att han skulle skjuta utanför.

Istället var det vi som tog ledningen efter tio minuter efter en lågt slagen hörna av Daniel på första stolpen. Där dyker Lukas B upp och trycker in 1-0. Efter målet tar vi över spelet, vinner närkamper och hittar varandra mycket bra med fina djupledspass. På ett läge är det nära vi får 2-0 när Lukas spelar ut till Sebbe B på högerkanten som slår ett lågt inlägg som Daniel möter, men skottet går utanför.

Det dröjer till 23:e minuten innan vi gör 2-0. Denna gång är det Victor som hittar Sebbe B på högerkanten igen och han kommer återigen långt ner i straffområdet och hittar William med en låg pass på bortre stolpen och han gör inget misstag utan sätter 2-0. F/P kom av sig lite efter deras fina start och vi dominerar ganska stort en period. I 27:e minuten kommer 3-0 efter att Victor hittat Daniel på vänsterkanten och Daniel tar en löpning med boll ända ner mot målvakten och sätter ganska enkelt 3-0.

F/P sticker upp i ett par halvchanser, men försvaret med Sebbe K, Andreas J, Ralle och Edvin spelar stabilt så vi släpper inte till något. Istället skapar vi ett par chanser till och Simon U är nära på att sätta 4-0, men en utespelare räddar på mållinjen och på returen räddar målvakten William skott. 3-0 står sig halvleken ut.

I andra halvlek får vi sämsta möjliga start. F/P får tryck på oss direkt och vi blir lite stressade och får inte upp bollen. När vi väl får upp bollen så blir Daniel nertryckt av en försvarare, men domaren friar. Istället för frispark får F/P ett bra läge och gör 3-1 i 47:e minuten. Vi har fortsatt svårt att få igång spelet igen efter målet och i 60:e gör de 3-2 efter att försvaret och Samuel inte kommit överens - så F/P kan lobba in bollen i mål.

Det blir några nervösa minuter nu för vi har tappat ledningar under hösten och är verkligen sugna på en seger idag. Till slut kämpar killarna sig in i matchen igen i 70:e minuten kommer Andreas F fri med målvakten (efter fin pass av Edvin) och sätter 4-2 stolpe in. Nu tappar F/P fokus och försöker trycka på för att reducera, men släpper till alldeles för lätt bakåt. Det utnyttjar vi med riktigt fina djupledspass och friställer spelare efter spelare, men istället för effektivitet så får vi se ett antal missar och räddningar av deras målvakt. Vi hade nog kunnat vinna med tvåsiffrigt - men vi vann ändå till slut med 4-2 och det var en viktig seger efter att ha legat näst sist (10:a) så tog vi oss upp på 6:e plats. Men det är tajt i tabellen - bara 4 poäng ner till sistaplatsen. Tre matcher kvar - Västra-Frölunda, Ale och Finlandia/Pallo.

Öckerö/Hönö - Finlandia/Pallo - 4-2 (3-0)  120925

1-0 (10) Lukas B (Daniel)
2-0 (23) William (Sebbe B)
3-0 (27) Daniel (Victor)